ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Κτηματολόγιο Α.Ε. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ολοκληρώθηκε σήμερα ο δεύτερος κύκλος ενημέρωσης –εκπαίδευσης εκπροσώπων από τις μεγαλύτερες Ελληνικές Κοινότητες με θέμα τη νέα γενιά κτηματογραφήσεων. Στελέχη των ελληνικών κοινοτήτων από το Μόντρεαλ, το Τορόντο και το Βανκούβερ παρακολούθησαν τετραήμερο σεμινάριο εκπαίδευσης στα γραφεία της εταιρίας. Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν είναι:
- Διαδικασία υποβολής δηλώσεων για Ομογενείς και κατοίκους εξωτερικού για το Εθνικό Κτηματολόγιο
- Γενική ενημέρωση για θέματα λειτουργούντος Κτηματολογίου
- Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων
- Τρόποι επικοινωνίας με την Κτηματολόγιο ΑΕ.
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου τα στελέχη της ομογένειας παρακολούθησαν επίδειξη αναζήτησης κτηματολογικών στοιχείων στο Σύστημα Πληροφορικής Εθνικού Κτηματολογίου (ΣΠΕΚ) με διαφορετικούς τρόπους, ενώ ξεναγήθηκαν στο Γραφείο Κτηματογράφησης του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Μαβίλη.
Ο τρίτος κύκλος ενημέρωσης των ομογενών που θα αφορά εκπροσώπους των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ωκεανίας και της Αμερικής θα ολοκληρωθεί έως τις 21 Νοεμβρίου.
Η συνεργασία που έχει αναπτύξει από την αρχή του προγράμματος κτηματογράφησης η Κτηματολόγιο ΑΕ με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και στη συνέχεια με τις μεγαλύτερες ομογενειακές οργανώσεις του Καναδά, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ αποτελεί καινοτομία της νέας γενιάς κτηματογράφησης. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας πέρα από τη διοργάνωση των ενημερωτικών- εκπαιδευτικών σεμιναρίων, η διοίκηση και στελέχη της εταιρίας συμμετέχουν με ειδική θεματική ενότητα για το Κτηματολόγιο στις Περιφερειακές Συνελεύσεις του ΣΑΕ Καναδά, της Ευρώπης, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ, ενώ ενημερωτικό υλικό διανέμεται και στις υπόλοιπες τρεις Περιφερειακές Συνελεύσεις της Ρωσίας, της Αιγύπτου και της Χιλής.
Ο Πρόεδρος της Κτηματολόγιο ΑΕ, κ. Χρήστος Γούλας, μιλώντας προς τους εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων του Καναδά τόνισε ότι :
«Η Κτηματολόγιο ΑΕ προσπαθεί να έρθει κοντά στον Έλληνα ομογενή με όλους τους δυνατούς τρόπους και να τον βοηθήσει αποτελεσματικά στην οριστική τακτοποίηση της περιουσίας του στην πατρίδα. Βασικός στόχος μας είναι να φτάσει παντού η πληροφόρηση για το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης που είναι σε εξέλιξη στη χώρα μας. Όμως, δεν σταματούμε εδώ. Στοχεύουμε και πιο πέρα, καθώς η κτηματογράφηση δεν σταματά στην υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας, αλλά συνεχίζεται με τη β΄ φάση της κτηματογράφησης, στην οποία θα γίνει επεξεργασία των δηλώσεων και κυρίως η ανάρτηση των συλλεχθέντων στοιχείων. Τότε, θα πρέπει και πάλι να συμμετέχουν όλοι οι δικαιούχοι, ελέγχοντας το περιεχόμενο των αναρτήσεων και υποβάλλοντας ενστάσεις ή αιτήσεις διόρθωσης. Η συνεργασία, λοιπόν, που έχουμε αναπτύξει με αφορμή το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης των 107 περιοχών, θα συνεχιστεί καθόλη την κτηματογράφηση, αλλά στη συνέχεια και σε καθεστώς Λειτουργούντος Κτηματολογίου. Στο πρόσωπό σας αλλά και στο θεσμό του ΣΑΕ και των Ελληνικών Κοινοτήτων έχουμε βρει ουσιαστική συνδρομή στην ενημέρωση των ομογενών και παράλληλα τον πιο αποτελεσματικό και ενθουσιώδη πολλαπλασιαστή του μηνύματός μας και σας ευχαριστούμε γι΄αυτό».