Η «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.» προωθώντας καινοτόμες μεθόδους χαρτογράφησης στη χώρα μας, αθλοθέτησε το διεθνές βραβείο απεικόνισης χωρο-χρονικών δεδομένων υπαγόμενο στον διαγωνισμό Copernicus Masters 2015 .
Από όλες τις προτάσεις που υποβλήθηκαν σε παγκόσμια κλίμακα, η πρόταση του Πολυτεχνείου Κρήτης κρίθηκε ως η καλύτερη για το συγκεκριμένο έπαθλο στον εν λόγω διαγωνισμό. Ο καθ. Παναγιώτης Παρτσινέβελος του Πολυτεχνείου Κρήτης και η ομάδα του, αποτελούμενη από τους Α. Τριπολιτσιώτη, Σ. Κυρίτση, Α. Πιτσιλαδή, Σ. Μπίκο, Ν. Πρόκα, Σ Τσατσαρούνο και Δ. Χατζιπαράσχου, ήταν οι νικητές του διεθνούς βραβείου της ΕΚΧΑ ΑΕ.
Η πρότασή τους αφορούσε στο πρωτότυπο σύστημα CybEarth, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης χωρο-χρονικών δεδομένων που συλλέγονται από δορυφόρους ή είναι αποθηκευμένα σε βάσεις δεδομένων σε εικόνες που λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο στο πεδίο μέσω καμερών κινητών συσκευών. Η συγκεκριμένη λειτουργικότητα μπορεί να βοηθήσει πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς στο να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο φάσμα προβλημάτων της καθημερινότητας που εκτείνεται από την υπόδειξη προβλημάτων σε μία περιοχή έως την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.
Η ανακοίνωση του νικητή και η παράδοση του βραβείου σε όλους τους νικητές πραγματοποιήθηκε στην επίσημη τελετή του διαγωνισμού Copernicus Masters 2015 που διοργανώθηκε στο Βερολίνο, στις 20 Οκτωβρίου 2015.
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό και την βραβευθείσα πρόταση υπάρχουν στις ιστοσελίδες:
copernicus-masters.com &
copernicusmasters.com/index.php?kat=winners.html&anzeige=winner_ncma2015.html
Η αθλοθέτηση του επάθλου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Μεγάλης Κλίμακας Φορείς Επίδειξης στην Αθήνα (LDA)», το οποίο συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστηρίζεται από την ΕΔΕΤ, το ΕΑΑ, τον ΣΕΚΕΕ, και την Ατλαντίς Α.Ε. Η ΕΕ δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο και την ενδεχόμενη χρήση της πληροφορίας που περιλαμβάνεται στο παρόν δελτίο ή στις σχετικές παραπομπές.