
Ο Φορέας συμμετείχε στο Γ΄Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (Γ΄ ΚΠΣ 2000-2006) και ειδικότερα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», με το έργο «Υποδομή δεδομένων και Τεχνολογίας Πληροφοριών για ένα σύγχρονο Κτηματολόγιο», συνολικού προϋπολογισμού 79.670.000 € και συγχρηματοδοτούμενο 50% από την Ε.Ε. και 50% από το Ελληνικό Κράτος. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιήθηκαν τα εξής έργα υποδομής:
Ψηφιακή βάση δεδομένων των «ενεργών» τίτλων των υποθηκοφυλακείων των αστικών περιοχών
Δημιουργήθηκε ψηφιακή βάση δεδομένων με απαραίτητα για το Κτηματολόγιο ιδιοκτησιακά στοιχεία για 107 αστικές περιοχές της χώρας.
Ελληνικό Σύστημα Εντοπισμού – HEPOS
Το Ελληνικό Σύστημα Εντοπισμού HEPOS για τον προσδιορισμό θέσης με υψηλή ακρίβεια, αξιοποιώντας το μοναδικό τότε διαθέσιμο παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα εντοπισμού GPS (Global Positioning System). Έτσι, επιτεύχθηκαν ομοιογενείς και ακριβείς τοπογραφικές μετρήσεις στο σύνολο της χώρας, ταχύτερα και οικονομικότερα.
Ψηφιοποίηση και μετατροπή υφισταμένων χαρτών και μητρώων. Ψηφιοποίηση στοιχείων των αναδασμών και διανομών για όλη τη χώρα.
Δημιουργήθηκε ενιαία βάση δεδομένων με τα χαρτογραφικά και κτηματολογικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στους αναδασμούς και τις διανομές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Ψηφιοποίηση Κτηματολογίου Δωδεκανήσου.
Τα στοιχεία του Κτηματολογίου Δωδεκανήσου (Ρόδου, Κω και τμήματος της νήσου Λέρου) ψηφιοποιήθηκαν και οργανώθηκαν έτσι ώστε να είναι εφικτή η ενσωμάτωση τους στο σύστημα Κτηματολογίου του υπολοίπου της χώρας.
Παραγωγή ενιαίων εθνικών χαρτογραφικών υποβάθρων
Υλοποιήθηκε για το σύνολο της χώρας το υψηλής ποιότητας και ανάλυσης χαρτογραφικό υπόβαθρο (έγχρωμοι ορθοφωτοχάρτες) που επιτρέπουν τόσο τον ευκρινή εντοπισμό και την απεικόνιση των ιδιοκτησιών στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος του Εθνικού Κτηματολογίου, όσο και την διεξαγωγή οποιουδήποτε άλλου χαρτογραφικού έργου που βασίζεται στην φωτοερμηνεία.
Οριοθέτηση των δασών και των δασικών εκτάσεων για το σύνολο της χώρας
Οριοθετήθηκαν τα δάση και οι εν γένει δασικές εκτάσεις με βάση αεροφωτογραφίες του 1945/1960 και σύγχρονα χαρτογραφικά υπόβαθρα. Το παραγόμενο προϊόν αποτέλεσε ένα πρόδρομο προϊόν για την κατάρτιση του δασικού χάρτη.
Δημιουργία εθνικών ενιαίων χαρτογραφικών υποβάθρων κατάλληλων για τη χάραξη του αιγιαλού
Δημιουργήθηκε χαρτογραφικό υπόβαθρο (έγχρωμοι ορθοφωτοχάρτες πολύ υψηλής ευκρίνειας και ακρίβειας) για μία ζώνη κατά μήκος των ακτογραμμών, καθώς και κατά μήκος της όχθης των ποταμών και λιμνών της χώρας και παράχθηκε προκαταρκτική οριογραμμή του αιγιαλού. Το προϊόν αυτό χρησιμοποιήθηκε για τον καθορισμό και τη θεσμοθέτηση του αιγιαλού από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών για το σύνολο της χώρας.
Ανάπτυξη πληροφοριακής υποδομής Κτηματολογίου
Αποκτήθηκε η απαραίτητη υποδομή πληροφορικής για να υποστηρίξει συνολικά τις ανάγκες σύνταξης και λειτουργίας του Κτηματολογίου. Η υποδομή αφορούσε τόσο εξοπλισμό (υπολογιστικά συστήματα πολύ μεγάλης ισχύος, συστήματα ασφαλείας, δίκτυα, data center, disaster recovery center κα) όσο και ανάπτυξη πλήθους διαδικτυακών εφαρμογών και υπηρεσιών για τον πολίτη, τους αναδόχους και το προσωπικό του Κτηματολογίου.