03:10   Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
Αναζήτηση
DyktiakiPyli.png
logo ΕΠΑΝΕΚ.png
odigos ktimatografisis.png
hepos.jpg
web banner dasikoi xartes.jpg
aerofotografies.png
orthofotografies.png
online_epagg.jpg
banner1015.jpg
ypen-GR-small.jpg
Κτηματογράφηση
Ανάρτηση Κτηματολογικών στοιχείων
Προανάρτηση
Ανάρτηση
Περιοχές & Προθεσμίες Ανάρτησης/Προανάρτησης
Τι πρέπει να κάνει ο πολίτης κατά την Ανάρτηση
Πως διαβάζεται το Απόσπασμα της Ανάρτησης
Αιτήσεις διόρθωσης/ενστάσεις - Προθεσμίες & Έντυπα Ανάρτησης
Ηλεκτρονική Ανάρτηση και υποβολή Αίτησης Διόρθωσης Προσωπικών Στοιχείων
Τι αλλάζει στη διαδικασία Δήλωσης Ιδιοκτησίας μετά την Ανάρτηση


Προανάρτηση

Η Προανάρτηση πραγματοποιείται πριν την διενέργεια της Ανάρτησης και αποτελεί την προκαταρκτική ενημέρωση των δικαιούχων, έπειτα από την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των δηλώσεων που υποβλήθηκαν και των πληροφοριών που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της κτηματογράφησης. Στόχος της Προανάρτησης είναι η ενημέρωση των συλλεχθέντων στοιχείων, πριν την Ανάρτηση, μέσω της επιβεβαίωσης της ορθότητάς τους και της υπόδειξης τυχόν σφαλμάτων από τους δικαιούχους.

Μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr  - e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίεςγια δύο (2) μήνες, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των δικαιωμάτων και την γεωγραφική απεικόνιση των ακινήτων τους, τα οποία δήλωσαν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης.
 
Εφόσον συμφωνούν με τα στοιχεία αυτά, δε χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια. Στην περίπτωση που δεν συμφωνούν με κάποιο από τα καταγεγραμμένα στοιχεία, έχουν το δικαίωμα υποβολής Αίτησης Επανεξέτασης Στοιχείωνατελώς, εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία έναρξης της Προανάρτησης, με αποστολή της αίτησης με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση που εμφανίζεται στην καρτέλα «Επικοινωνία» της ηλεκτρονικής εφαρμογής, χωρίς να απαιτείται να επισκεφτούν το αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Εναλλακτικά, σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η αποστολή της αίτησης με email, μπορούν να την καταθέσουν στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.
 
Μετά την ολοκλήρωση της Προανάρτησης, ακολουθεί η εξέταση των Αιτήσεων Επανεξέτασης Στοιχείων, η αναμόρφωση των κτηματολογικών πινάκων και ακολούθως η διαδικασία της Ανάρτησης.
 
Η συμμετοχή στη διαδικασία της Προανάρτησης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζετε ότι τα δικαιώματα που δηλώσατε θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγετε άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.
 
Για να ενημερωθείτε εάν ή περιοχή που σας ενδιαφέρει βρίσκεται σε Προανάρτηση, επισκεφθείτε την Αναζήτηση Περιοχών στην αρχική σελίδα, επιλέγοντας Νομό και Περιοχή.
 
 

« επιστροφή | Αποστολή
Κεντρικά Γραφεία ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε.: Μεσογείων 288, ΤΚ 155 62, Αθήνα, Τηλ: 2106505600, Fax: 2106505949

Περιφ. Κέντρο Θεσσαλονίκης: Τσιμισκή 136. ΤΚ 546 21, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310370500, Fax: 2310370513
© 2013 ΕΚΧΑ Α.Ε. | Όροι Χρήσης