20:20   Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
Αναζήτηση
DyktiakiPyli.png
logo ΕΠΑΝΕΚ.png
odigos ktimatografisis.png
hepos.jpg
web banner dasikoi xartes.jpg
aerofotografies.png
orthofotografies.png
online_epagg.jpg
banner1015.jpg
ypen-GR-small.jpg
Έργα υποδομής
Πληροφοριακή Υποδομή Κτηματολογίου
Στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, η ΕΚΧΑ Α.Ε. (νυν Ελληνικό Κτηματολόγιο) ανέπτυξε μια σημαντική υποδομή πληροφορικής για να εξυπηρετήσει συνολικά τις λειτουργίες της εταιρίας. 

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες που αναπτύχθηκαν μέχρι σήμερα απευθύνονται τόσο στον πολίτη (ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης με δυνατότητα εντοπισμού των ακινήτων σε υπόβαθρα), όσο και στους αναδόχους των κτηματογραφήσεων (on line εφαρμογή καταχώρησης και επεξεργασίας δηλώσεων).

Με τις υπηρεσίες αυτές βελτιώθηκε και αναβαθμίστηκε η διαδικασία κτηματογράφησης, ενώ υλοποιήθηκαν εφαρμογές που αποτελούν πια κεκτημένο για τα έργα κτηματογράφησης

Παράλληλα, αποκτήθηκε εξοπλισμός που περιλαμβάνει υπολογιστικά συστήματα πολύ μεγάλης ισχύος, συστήματα ασφαλείας, δίκτυα, computer room διεθνών προδιαγραφών, εφεδρικό κέντρο δεδομένων και συστήματα αποθήκευσης ικανά να αποθηκεύσουν στο μέλλον όλα τα χωρικά δεδομένα και τα σαρωμένα έγγραφα της χώρας. 

Data Center της Ελληνικό Κτηματολόγιο.

    
           

Αυτή η συστοιχία αποθηκευτικού χώρου, συνολικής χωρητικότητας 600 Terabytes, είναι σχεδιασμένη για να αποθηκεύσει όλους τους τίτλους ιδιοκτησίας και τους ψηφιακούς χάρτες της  χώρας, μαζί με όλα τα σαρωμένα συνοδευτικά έγγραφα. Για την ασφάλεια των αποθηκευμένων στοιχείων σε περίπτωση φυσικής καταστροφής λειτουργεί Κέντρο Αντιμετώπισης Καταστροφής (Disaster Recovery Center)                         
         
Πιστοποίηση Διαχειριστικής Επάρκειας

Η ΕΚΧΑ ΑΕ (νυν Ελληνικό Κτηματολόγιο) απέκτησε την απαραίτητη Πιστοποίηση Διαχειριστικής Επάρκειας, επιβεβαιώνοντας την αρτιότητα της στελεχιακής και υλικο-τεχνικής υποδομής, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της. 

Εθνικό Στρατηγικό Πλαισίο Αναφοράς 2007-2013

Μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την «Ψηφιακή Σύγκλιση της Ελλάδας» την περίοδο 2007-2013, το οποίο είχε  συνολικό προϋπολογισμό 2 δις ευρώ, η ΕΚΧΑ ΑΕ (νυν Ελληνικό Κτηματολόγιο) επεδίωξε τη συνέχιση και περαιτέρω ανάπτυξη των πληροφοριακών εφαρμογών της. Στόχος ήταν ο σχεδιασμός ολοκληρωμένων παρεμβάσεων, μέσω των οποίων, με εργαλείο τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, παρέχονται ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες, τους επαγγελματίες και τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως ενδεικτικά:
  • Αναζήτηση ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως όλων των εγγράφων που τηρούνται στην κτηματολογική βάση
  • Ηλεκτρονική Αίτηση και χορήγηση επικυρωμένων αντιγράφων (συμβολαίων κ.α.)
  • Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής ή μεταγραφής νέων πράξεων κ.α.

​​​
« επιστροφή | Αποστολή
Κεντρικά Γραφεία ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε.: Μεσογείων 288, ΤΚ 155 62, Αθήνα, Τηλ: 2106505600, Fax: 2106505949

Περιφ. Κέντρο Θεσσαλονίκης: Τσιμισκή 136. ΤΚ 546 21, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310370500, Fax: 2310370513
© 2013 ΕΚΧΑ Α.Ε. | Όροι Χρήσης