21:15   Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
Αναζήτηση
DyktiakiPyli.png
logo ΕΠΑΝΕΚ.png
odigos ktimatografisis.png
hepos.jpg
web banner dasikoi xartes.jpg
aerofotografies.png
orthofotografies.png
online_epagg.jpg
banner1015.jpg
ypen-GR-small.jpg
Δασικοί Χάρτες & Φ. Περιβάλλον
Νέο θεσμικό πλαίσιο

Με το άρθρο 153 «Τροποποίηση και συμπλήρωση του Ν. 3889/2010 (ΦΕΚ Α΄ 182)» του Ν. 4389/2016 (ΦΕΚ 94 Α΄) εισήχθησαν αλλαγές στην διαδικασία κατάρτισης έως και την κύρωση του Δασικού Χάρτη.


Με τις προβλεπόμενες αλλαγές ανατίθεται η αρμοδιότητα για την κατάρτιση και όλες τις εργασίες μέχρι και την κύρωση του Δασικού Χάρτη, στην Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του οικείου νομού. 


Συγκεκριμένα, προβλέπεται η διενέργεια, αποκλειστικώς, της ηλεκτρονικής ανάρτησης του Δασικού Χάρτη στον ιστότοπο του Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο (πρώην ΕΚΧΑ Α.Ε.) μετά τη θεώρησή του από τις αρμόδια Δ/νση Δασών. Μέσω της δημοσιότητας του Δασικού Χάρτη, που επιτυγχάνεται με την ανάρτησή του, παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να λάβει γνώση του περιεχομένου του και να αμφισβητήσει τον χαρακτήρα ή τη μορφή ή/και τη θέση των εκτάσεων που έχουν αποτυπωθεί σε αυτόν.


Η ανάρτηση περιλαμβάνει τον θεωρημένο Δασικό Χάρτη, τον ιστορικό ορθοφωτοχάρτη που απεικονίζει τα πολύγωνα των δασικών εν γένει εκτάσεων τα οποία προσδιορίστηκαν από τα φωτοερμηνευτικά στοιχεία των παλαιότερων αεροφωτογραφιών, και την απόφαση για την ανάρτηση του Δασικού Χάρτη, στην οποία είναι ενσωματωμένη ανακοίνωση-πρόσκληση για την υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του.


Επίσης  προβλέπεται, αποκλειστικώς, η ηλεκτρονική υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του Δασικού Χάρτη μέσω διαδικτύου. Για τον σκοπό αυτό η ΕΚΧΑ Α.Ε. (νυν Ελληνικό Κτηματολόγιο) σχεδίασε και ανέπτυξε νέα έκδοση διαδικτυακής εφαρμογής με την οποία παρέχεται ηλεκτρονική φόρμα για την υποβολή των αντιρρήσεων κάθε ενδιαφερομένου καθώς και τον υπολογισμό του αναλογούντος ειδικού τέλους.


 

Επιπλέον, η ΕΚΧΑ Α.Ε.(νυν Ελληνικό Κτηματολόγιο) σχεδίασε, ανέπτυξε και λειτουργεί ειδική διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας παρέχει σε όλους τους Δήμους της χώρας πρόσβαση στα ενιαία χαρτογραφικά υπόβαθρά της τα οποία χρησιμοποιούνται στην κατάρτιση Δασικών Χαρτών, για την ψηφιακή αποτύπωση των ορίων των παρ. 2α (εγκεκριμένα), 2β (μη εγκεκριμένα) και 4 (οικιστικές πυκνώσεις) του άρθρου 23 του ως άνω νόμου. 

 « επιστροφή | Αποστολή
Κεντρικά Γραφεία ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε.: Μεσογείων 288, ΤΚ 155 62, Αθήνα, Τηλ: 2106505600, Fax: 2106505949

Περιφ. Κέντρο Θεσσαλονίκης: Τσιμισκή 136. ΤΚ 546 21, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310370500, Fax: 2310370513
© 2013 ΕΚΧΑ Α.Ε. | Όροι Χρήσης