03:30   Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019
Αναζήτηση
DyktiakiPyli.png
logo ΕΠΑΝΕΚ.png
AKINITO_DIMOS_ATHINAION_GR.jpg
hepos.jpg
aerofotografies.png
orthofotografies.png
online_epagg.jpg
1015.jpg
ypen-GR-small.jpg
Ο νέος αριθμός τηλεφώνου του Γραφείου Κτηματογράφησης Αθηνών είναι 2100101010
  Ενημερωθείτε για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο!20/03/2019

Για να δείτε τι συμβαίνει στην περιοχή σας και για πληροφορίες σχετικά με τα κατά τόπους αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης πατήστε εδώ.

Για να εκτυπώσετε το έντυπο της δήλωσης, για να δείτε τις οδηγίες συμπλήρωσης, καθώς και για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής δήλωσης πατήστε εδώ.
 
Για να υποβάλλετε ηλεκτρονικά τη δήλωση κτηματολογίου πατήστε εδώ.
 
Για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης πατήστε εδώ.
 
Για την υποβολή ερωτημάτων σχετικά με την κτηματογράφηση πατήστε εδώ.
 Εκδήλωση με θέμα «Το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται στην Κεντρική Μακεδονία»14/03/2019

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται στην Κεντρική Μακεδονία» σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη), στις 17.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.           
 Ξεκινάει η λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου 12/03/2019

Ξεκινάει την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, η λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης, το οποίο στεγάζεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκου 137 Γαλάτσι) και εξυπηρετεί 32 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας και πάνω από 3.000 προκαποδιστριακούς Ο.Τ.Α. της χώρας.

 Ανανεωμένος Οδηγός Κτηματογράφησης Για Τον Πολίτη & χρηστικό Infographic07/03/2019

infographic.jpg
Ο Φορέας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ εξέδωσε ένα
infographic με τα έξι βήματα της συλλογής δηλώσεων Κτηματολογίου καθώς και ανανεωμένο τον "Οδηγό Κτηματογράφησης Για Τον Πολίτη", τα οποία μπορούν ελεύθερα να αναπαραχθούν από όποιον το επιθυμεί με αναφορά στην πηγή.

Δείτε τον Οδηγό Κτηματογράφησης Για Τον Πολίτη

Δείτε το infographic με τα έξι βήματα της συλλογής δηλώσεων Κτηματολογίου

Δείτε το infographic σε power point με τα έξι βήματα της συλλογής δηλώσεων Κτηματολογίου

 

 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μίσθωση ακινήτου στη Μυτιλήνη 12/02/2019

Με την παρούσα ενημερώνονται  οι ιδιοκτήτες ακινήτων ότι το  ΝΠΔΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ενδιαφέρεται να  μισθώσει ακίνητο  στη  Μυτιλήνη  συνολικού εμβαδού έως  300τ.μ. και διάρκεια μίσθωσης 36 μηνών,  κατ’  εφαρμογή του άρθρου 12 της ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/34123/2123  (ΦΕΚ 2480 Β’ /27.6.2018), ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ»

Δείτε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μίσθωση ακινήτου στα Ιωάννινα 06/02/2019
Με την παρούσα ενημερώνονται  οι ιδιοκτήτες ακινήτων ότι το  ΝΠΔΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ενδιαφέρεται να  μισθώσει ακίνητο  στα Ιωάννινα  συνολικού εμβαδού 180 τ.μ. και διάρκεια μίσθωσης 36 μηνών,  κατ’  εφαρμογή του άρθρου 12 της ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/34123/2123  (ΦΕΚ 2480 Β’ /27.6.2018), ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ»
 
 Διαθέσιμη η νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής δήλωσης από Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 201901/02/2019

Η συλλογή δηλώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη χώρα. Για τη διευκόλυνση των πολιτών, από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, τίθεται σε λειτουργία η νέα εφαρμογή για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης, η οποία είναι φιλική, εύχρηστη και πλήρως λειτουργική. Μέσω αυτής ο δικαιούχος μπορεί να καταχωρίσει όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δήλωση ιδιοκτησίας όπως τα στοιχεία του, τα στοιχεία του ακινήτου, των δικαιωμάτων, των συνυποβαλλόμενων στη δήλωση εγγράφων και να εντοπίσει το ακίνητό του στο χαρτογραφικό υπόβαθρο του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Δείτε τις οδηγίες για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης στο Κτηματολόγιο 

 Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης αλλάζει!30/01/2019

Από την Δευτέρα 4/2/2019 θα είναι διαθέσιμη η νέα εφαρμογή για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης για το Κτηματολόγιο. Παρακαλείσθε να οριστικοποιήσετε τυχόν εκκρεμείς δηλώσεις σας, διότι με την έκδοση της νέας εφαρμογής δεν θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής τους και θα πρέπει να συμπληρωθούν ξανά από την αρχή.

Η νέα εφαρμογή:

· Είναι περισσότερο φιλική στον χρήστη.
· Είναι πλήρως συμβατή με όλους τους σύγχρονους browsers.
· Είναι διαθέσιμη αποκλειστικά μέσω των κωδικών taxisnet.
· Παρέχει πολλούς τρόπους για τον προσδιορισμό της θέσης της ιδιοκτησίας σας, καθώς ο εντοπισμός είναι πλέον υποχρεωτικός.
· Δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής εγγράφων διαφόρων τύπων (tiff, jpeg, pdf), καθώς καταργείται η δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής των εγγράφων.
 Ανακοίνωση του ΝΠΔΔ Ελληνικό Κτηματολόγιο σχετικά με την συγχρηματοδότηση του έργου του ΕΚ από το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» ΕΣΠΑ 2014-202025/01/2019

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014-2020, εγκρίθηκε στις 23-1-2019 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η συγχρηματοδότηση του μεγάλου έργου του Ελληνικού Κτηματολογίου για την κτηματογράφηση του υπολοίπου της χώρας. Συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Σύνταξη των προσωρινών κτηματολογικών υποβάθρων και δημιουργία της κτηματολογικής βάσης δεδομένων ανάρτησης σε περιοχές της τετάρτης γενιάς κτηματογραφήσεων», επιλέξιμης δαπάνης 320 εκατομμυρίων ευρώ, συγχρηματοδοτείται για το ποσό των 83,5 εκατομμυρίων ευρώ.

 Πρόσκληση εγγραφής ενδιαφερομένων Εργοληπτών και Μελετητών στους υπό διαμόρφωση καταλόγους του άρθ.118 παρ.5 του Ν. 4412/16 του Φορέα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ για το έτος 201918/01/2019

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ προκειμένου να προχωρήσει στην κατάρτιση καταλόγων ενδιαφερομένων ανά κατηγορίες έργων / μελετών παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης, μέσω δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης για το έτος 2019, καλεί τους ενδιαφερόμενους εργολήπτες ή μελετητές που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους υπό διαμόρφωση καταλόγους του άρθρου 118 παρ. 5 του Ν. 4412/20 16 για την επιλογή αναδόχων, να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Δείτε την συνημμένη πρόσκληση.

 Ανακοίνωση του ΝΠΔΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ σχετικά με δημοσίευμα Τύπου18/01/2019

Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα με τίτλο: «Το Κτηματολόγιο νοίκιασε ακίνητο από… σύμβουλο υφυπουργού» από τη Διοίκηση του ΝΠΔΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε όλες τις διαδικασίες μίσθωσης χώρων για την εγκατάσταση Γραφείων Κτηματογράφησης η διοίκηση ακολούθησε τις κείμενες για τον Φορέα διατάξεις με απόλυτη διαφάνεια. Συγκεκριμένα, για την περίπτωση του Γραφείου Κτηματογράφησης της πόλης της Καστοριάς επιλέχθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Φορέα η οικονομικότερη μεταξύ των τριών (3) εκ των έντεκα (11) προσφορών που ικανοποιούσαν τις προδιαγραφές, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

 Ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων του Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο 15/01/2019

Εξαιτίας σοβαρού τεχνικού προβλήματος που προέκυψε κατά τη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων του Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο στις 15/1, κατά την οποία δεν ήταν δυνατή η υποβολή αντιρρήσεων, σας ενημερώνουμε ότι διενεργούνται  διαγνωστικοί έλεγχοι προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους καθώς και να αποτραπεί μελλοντική εμφάνιση παρόμοιων σφαλμάτων, οι οποίοι εκτιμάται ότι  θα ολοκληρωθούν στις 16/1. Κατόπιν αυτών σας ενημερώνουμε ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών θα παραμείνει ενεργή και για τις περιοχές που έληγε στις 15/1 η σχετική προθεσμία, για τις επόμενες 48 ώρες, ώστε να είναι διασφαλισμένη η δυνατότητα υποβολής αντιρρήσεων από πολίτες και άλλους φορείς και η ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος.

 Συνάντηση Αντιπροσωπείας του Υπουργείου Φυσικών Πόρων της Κίνας με τη Διοίκηση του Ελληνικού Κτηματολογίου18/12/2018

Tην Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, εξαμελής Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Φυσικών Πόρων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με επικεφαλής τον Υφυπουργό κ. Kurexi Maihesuti, επισκέφτηκε την κεντρική υπηρεσία του ΝΠΔΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, στο Χολαργό.

Στη συνάντηση της Κινεζικής Αντιπροσωπείας με τη Διοίκηση του Φορέα παρουσιάστηκε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων του Ελληνικού Κτηματολογίου και αναλύθηκε η εξέλιξη του έργου της κτηματογράφησης της χώρας.
 Το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται. Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων σε επτά ακόμα Π.Ε. της χώρας - Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων στους Δήμους Πέλλας-Σκύδρας - Ξεκινά η λειτουργία του ΚΓ Αχαρνών14/12/2018

Ξεκινά τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, στις Περιφερειακές Ενότητες Λασιθίου, Πιερίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας. Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Ξεκινάει τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, η Ανάρτηση των Κτηματολογικών Στοιχείων σε προκαποδιστριακούς ΟΤΑ των Δήμων Πέλλας και Σκύδρας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ξεκινάει τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 η λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Αχαρνών, για τους πρώην Δήμους Άνω Λιοσίων, Αχαρνών, Ζεφυρίου, Θρακομακεδόνων, Καματερού και Φυλής και της πρώην Κοινότητας Κρυονερίου.

​​
 Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στις Π.Ε. Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ροδόπης, Θάσου, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών και Δ. Αττικής10/12/2018

Ξεκίνησε την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε έντεκα περιφερειακές ενότητες σε όλη τη χώρα. Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 10-12-2018 και λήγει στις 12-03-2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 10-06-2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

diavgeia_s.jpg
CardBanner_Small.png
CEO_letter_Ombudsman promotion_250913.jpg
Κεντρικά Γραφεία ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε.: Μεσογείων 288, ΤΚ 155 62, Αθήνα, Τηλ: 2106505600, Fax: 2106505949

Περιφ. Κέντρο Θεσσαλονίκης: Τσιμισκή 136. ΤΚ 546 21, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310370500, Fax: 2310370513
© 2013 ΕΚΧΑ Α.Ε. | Όροι Χρήσης