16:23   Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019
Αναζήτηση
DyktiakiPyli.png
logo ΕΠΑΝΕΚ.png
odigos ktimatografisis.png
hepos.jpg
web banner dasikoi xartes.jpg
aerofotografies.png
orthofotografies.png
online_epagg.jpg
banner1015.jpg
ypen-GR-small.jpg
Η εξυπηρέτηση για το ΓΚ Δερβενοχωρίων (Σκούρτων) πραγματοποιείται προσωρινά από το ΓΚ Οινοφύτων λόγω εκτέλεσης εργασιών δικτύου - Η διαδικασία της Προανάρτησης στον Δ. Αθηναίων έχει λήξει και πλέον δεν υποβάλλονται αιτήσεις επανεξέτασης στοιχείων.
 Το κτηματολόγιο ολοκληρώνεται: Ελέγχουμε, επιβεβαιώνουμε, διορθώνουμε. Ανάρτηση κτηματογράφησης στους Δήμους Ηράκλειας, Σερρών και Σιντικής της Π.Ε. Σερρών02/09/2019

Ξεκινάει την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, η Ανάρτηση των Κτηματολογικών Στοιχείων των Καλλικρατικών Δήμων Ηράκλειας, Σερρών και Σιντικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 Ενημερωθείτε για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο!27/06/2019

Για να δείτε τι συμβαίνει στην περιοχή σας και για πληροφορίες σχετικά με τα κατά τόπους αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης πατήστε εδώ.

Για να εκτυπώσετε το έντυπο της δήλωσης, για να δείτε τις οδηγίες συμπλήρωσης, καθώς και για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής δήλωσης πατήστε εδώ.
 
Για να υποβάλλετε ηλεκτρονικά τη δήλωση κτηματολογίου πατήστε εδώ.
 
Για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης πατήστε εδώ.
 
Για την υποβολή ερωτημάτων σχετικά με την κτηματογράφηση πατήστε εδώ.
Για να δείτε τον Οδηγό Κτηματογράφησης για τον Πολίτη πατήστε εδώ.

 Προανάρτηση στον Δήμο Αθηναίων21/06/2019

Η προανάρτηση στον Δήμο Αθηναίων λήγει στις 24/06/2019. Έως και την Πέμπτη 27/06/2019 θα λειτουργεί μόνο το Γραφείο Κτηματογράφησης του Γαλατσίου για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ το Γραφείο Κτηματογράφησης στην οδό Πατησίων 48 θα δέχεται μόνο κατόπιν ραντεβού. Από την Παρασκευή 28/06/2019 το Γραφείο Κτηματογράφησης Γαλατσίου κλείνει και θα λειτουργεί μόνο  το Γραφείο Κτηματογράφησης στην οδό Πατησίων 48.

 Διευκρινίσεις προς τους πολίτες σχετικά με την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο ενόψει της λήξης των προθεσμιών 05/06/2019

Η κτηματογράφηση για τη δημιουργία του κτηματολογίου, όπως γνωρίζουν οι πολίτες, έχει επεκταθεί πλέον στο σύνολο σχεδόν της χώρας. Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας, σε  περιοχές κυρίως αγροτικές, και στις οποίες, σε αρκετές περιπτώσεις, καθίσταται δύσκολη η συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων, που πρέπει να υποβληθούν με τη δήλωσή τους. Προκειμένου οι πολίτες να διευκολυνθούν, δίνονται στη συνέχεια διευκρινίσεις σχετικά με τα σημαντικότερα ζητήματα, που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν, ώστε να υποβάλουν εγκαίρως τη δήλωσή τους.

 Τρίμηνη παράταση για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε όλη τη χώρα για τους κάτοικους εξωτερικού - Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων σε Δ. Αττική και Νήσους - Παράταση σε Κάρπαθο και Κάσο 17/05/2019

Με απόφαση του Δ.Σ του ΝΠΔΔ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» παρατείνεται κατά τρεις μήνες η προθεσμία υποβολής δήλωσης μόνο για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο, σε όλες τις περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε διαδικασία συλλογής δήλωσης.

Ξεκινάει την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε περιοχές της ΠΕ Δυτικής Αττικής και της ΠΕ Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

Με απόφαση του ΔΣ του ΝΠΔΔ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δήλωσης, μόνο για τους κατοίκους εσωτερικού, στους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ: Ολύμπου, Μεσοχωρίου, Σπόων, Βωλάδας, Απερίου, Όθους, Πυλών, Καρπάθου, Μενετών, Αρκάσας του Καλλικρατικού Δήμου Καρπάθου και Κάσου του Καλλικρατικού Δήμου Κάσου, της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου, μέχρι την 28η Ιουνίου 2019, λόγω κήρυξης των περιοχών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
 Ανακοίνωση του Προέδρου του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο» για την έναρξη λειτουργίας του Υποκαταστήματος Βέροιας του Κτηματολογικού Γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας23/04/2019

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο», καθ. Βύρωνας Νάκος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Με την έναρξη λειτουργίας, σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου 2019, του Υποκαταστήματος Βέροιας του Κτηματολογικού Γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας, υλοποιείται η  μεταρρύθμιση του συστήματος  για την καταχώριση και δημοσιότητα των δικαιωμάτων των πολιτών επί της ακίνητης περιουσίας,  που θεμελιώθηκε με τον νόμο 4512/2018. Ήδη έκλεισε η πρώτη μέρα λειτουργίας του Υποκαταστήματος Βέροιας, οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν απρόσκοπτα και εξυπηρετήθηκαν επαγγελματίες και πολίτες, χωρίς να παρουσιαστούν δυσλειτουργίες κατά τη μετάβαση στο νέο καθεστώς. Το όραμα δημιουργίας και λειτουργίας του Εθνικού Κτηματολογίου, προσαρμοσμένου στην ψηφιακή εποχή και με τα εχέγγυα ενός δημόσιου Φορέα γίνεται πραγματικότητα».

 Ξεκίνησε να λειτουργεί στη Βέροια η πρώτη περιφερειακή υπηρεσία του Ελληνικού Κτηματολογίου23/04/2019

Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου 2019, άρχισε να λειτουργεί στη Βέροια η πρώτη περιφερειακή υπηρεσία του «Ελληνικού Κτηματολογίου». Η μεταρρύθμιση που εισήγαγε ο νόμος 4512/2018 με τη σύσταση 17 Κτηματολογικών Γραφείων  με 75 Υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα, τα οποία θα υπάγονται στο δημόσιο Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα 390 Υποθηκοφυλακεία που λειτουργούν σήμερα, παίρνει σάρκα και οστά.

Δείτε παρακάτω τα σχετικά ΦΕΚ

 Ανακοίνωση του Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο για την κατάργηση του Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Βέροιας και την έναρξη της λειτουργίας του Υποκαταστήματος Βέροιας22/04/2019

Ανακοίνωση του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» κατά το άρθρο 1 παρ.7 του ν. 4512/2018  για την κατάργηση του Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Βέροιας και την έναρξη της λειτουργίας του Υποκαταστήματος Βέροιας.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΦΕΚ

 Το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται. Έναρξη Προανάρτησης στον Δήμο της Αθήνας. Ελέγχουμε, Επιβεβαιώνουμε, Διορθώνουμε19/04/2019

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου καθ. Βύρωνας Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, είναι μία κομβική ημέρα για το Κτηματολόγιο στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στο Δήμο της Αθήνας. Έντεκα χρόνια μετά τις αρχικές δηλώσεις των 700.000 ιδιοκτητών της Αθήνας, το Κτηματολόγιο ξεμπλοκάρει και προχωράμε στην τελική φάση όπου οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν ήδη τις σχετικές ενημερώσεις, και καλούνται να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν τα στοιχεία τους, γρήγορα και δωρεάν, μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης. To σύγχρονο και ασφαλές σύστημα καταγραφής και δημοσιότητας των δικαιωμάτων της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, το Κτηματολόγιο, βρίσκεται πλέον, σε τροχιά ολοκλήρωσης.

 

 Σημαντική ενημέρωση: Η τρέχουσα συλλογή δηλώσεων αφορά μόνο νέες περιοχές που εντάσσονται στο Κτηματολόγιο για πρώτη φορά.09/04/2019

Η τρέχουσα διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας αφορά μόνο νέες περιοχές, που για πρώτη φορά εντάσσονται στο πρόγραμμα του Εθνικού Κτηματολογίου. Σε όσες περιοχές οι ιδιοκτήτες υπέβαλαν δήλωση σε προγενέστερο χρόνο, δεν απαιτείται να επανέλθουν με νέα δήλωση και, ακόμα και εάν το επιχειρήσουν,  αυτή δεν παραλαμβάνεται, ούτε από το ηλεκτρονικό σύστημα, ούτε από τα κατά τόπους γραφεία συλλογής δηλώσεων. Προς αποφυγή ταλαιπωρίας και για  έγκυρη ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τις περιοχές ενδιαφέροντός τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ktimatologio.gr (Μηχανή Αναζήτησης: Επιλογή Νομού/Περιοχής) και α) να επιβεβαιώσουν τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης και λήξης των προθεσμιών υποβολής δήλωσης, καθώς και τον τόπο και τον τρόπο υποβολής, και β) να ενημερωθούν για όλες τις σχετικές λεπτομέρειες σε όσες περιοχές οι εργασίες κτηματογράφησης έχουν ολοκληρωθεί παλαιότερα.

 Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ολοκλήρωσε την καταγραφή και την παρακολούθηση των μορφών κάλυψης/χρήσεων γης στη χώρα μας.28/03/2019

Στο πλαίσιο της συνεχούς συνεργασίας του με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (Ε.Ο.Π.) για την καταγραφή και διαχρονική παρακολούθηση των μορφών κάλυψης/χρήσεων γης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο,  ο φορέας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», δια της Διεύθυνσης  Δασικών Χαρτών και Χαρτογράφησης Φυσικού Περιβάλλοντος, ολοκλήρωσε ένα ακόμη έργο σε εθνικό επίπεδο, συνολικού προϋπολογισμού 234.209 €, το οποίο υλοποιήθηκε το 2018 και χρηματοδοτήθηκε στο σύνολό του, απευθείας από τον Ε.Ο.Π.

 Εκδήλωση με θέμα «Το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται στην Κεντρική Μακεδονία»14/03/2019

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται στην Κεντρική Μακεδονία» σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη), στις 17.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.           
 Ξεκινάει η λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου 12/03/2019

Ξεκινάει την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, η λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης, το οποίο στεγάζεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκου 137 Γαλάτσι) και εξυπηρετεί 32 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας και πάνω από 3.000 προκαποδιστριακούς Ο.Τ.Α. της χώρας.

 Ανανεωμένος Οδηγός Κτηματογράφησης Για Τον Πολίτη & χρηστικό Infographic07/03/2019

infographic.jpg
Ο Φορέας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ εξέδωσε ένα
infographic με τα έξι βήματα της συλλογής δηλώσεων Κτηματολογίου καθώς και ανανεωμένο τον "Οδηγό Κτηματογράφησης Για Τον Πολίτη", τα οποία μπορούν ελεύθερα να αναπαραχθούν από όποιον το επιθυμεί με αναφορά στην πηγή.

Δείτε τον Οδηγό Κτηματογράφησης Για Τον Πολίτη

Δείτε το infographic με τα έξι βήματα της συλλογής δηλώσεων Κτηματολογίου

Δείτε το infographic σε power point με τα έξι βήματα της συλλογής δηλώσεων Κτηματολογίου

 

 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μίσθωση ακινήτου στη Μυτιλήνη 12/02/2019

Με την παρούσα ενημερώνονται  οι ιδιοκτήτες ακινήτων ότι το  ΝΠΔΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ενδιαφέρεται να  μισθώσει ακίνητο  στη  Μυτιλήνη  συνολικού εμβαδού έως  300τ.μ. και διάρκεια μίσθωσης 36 μηνών,  κατ’  εφαρμογή του άρθρου 12 της ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/34123/2123  (ΦΕΚ 2480 Β’ /27.6.2018), ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ»

Δείτε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

diavgeia_s.jpg
Κεντρικά Γραφεία ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε.: Μεσογείων 288, ΤΚ 155 62, Αθήνα, Τηλ: 2106505600, Fax: 2106505949

Περιφ. Κέντρο Θεσσαλονίκης: Τσιμισκή 136. ΤΚ 546 21, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310370500, Fax: 2310370513
© 2013 ΕΚΧΑ Α.Ε. | Όροι Χρήσης